Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΦΥΤΕΙΕΣ ΜΕ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-CRETE ALOE VERA PLANTATIONS




  Η παρακάτω παρουσίαση έχει στόχο να δείξει ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε το φυτό aloe vera Barbandensis Miller παντού. Σε προηγούμενη ανακοίνωση παρουσιάσαμε πρόταση για καλλιέργεια σε ταράτσες. 
   Σήμερα παρουσιάζουμε πρόταση σε εδάφη με αδυναμία άροσης , ξερικά, πετρώδη καθώς και με παρουσία διαφόρων δένδρων. Βέβαια οι ιδανικές συνθήκες θα ήταν σε εδάφη που έχουν δυνατότητα άροσης, που δεν έχουν δένδρα , που υπάρχουν μεγάλες διαθέσιμες εκτάσεις κ.λ. όμως , επειδή στην Κρήτη δεν υπάρχουν πολλές εκτάσεις ελεύθερες από ελιές καθώς και πολύ μεγάλες εκτάσεις , δίνουμε την παρούσα πρόταση σαν λύση σε κάποιους που είχαν τον προβληματισμό: αν θα πρέπει να κόψουν τις ελιές , αν θα πρέπει να βρουν ίσιες εκτάσεις , αν θα πρέπει να έχουν μόνο χώμα, αν θα πρέπει να βγάλουν τα δένδρα από μέσα κ.λ.
   Πιστεύουμε ότι όταν υπάρχουν και άλλα φυτά στην καλλιέργεια της Αλόης βοηθάει την όλη κατάσταση  από πλευράς μικροκλίματος  και από πλευράς καταπολέμησης διαφόρων εχθρών. Προτείνουμε την συνκαλιέργεια με αρωματικά φυτά καθώς και με Gogie Berry (Επιφυλασσόμεθα, για να σας δείξουμε προσεχώς την πρόταση σε φωτογραφίες). 
  Σε περιοχές που υπάρχουν ελιές, προτείνουμε, ο χώρος που δημιουργείται από την προβολή των κλαδιών στο έδαφος,  να χρησιμοποιηθεί σαν  φυτώριο και ο υπόλοιπος χώρος για την ανάπτυξη της καλλιέργειας σε κανονικές μονάδες. Βρισκόμαστε σε έρευνα για να δώσουμε πρόταση , στο πως μπορεί να γίνεται συλλογή του ελαιοκάρπου πάνω από τα φυτά της Αλόης , φυτωρίου ή κανονικών μονάδων. Δεχόμαστε και προτάσεις οι οποίες πιθανόν να βοηθήσουν μεγάλο μέρος των παραγωγών που έχουν εκτάσεις με ελιές και δεν θέλουν να τις κόψουν (δεν προτείνουμε να κοπούν οι ελιές, η πρόταση μας είναι, η συνκαλλιέργεια με άλλα φυτά ) . 

Παραθέτουμε φωτογραφίες σε 2 από τις καλλιέργειές μας σε πετρώδη εδάφη.'Οπου η ποιότητα των παραγομένων φύλλων είναι πολύ ανώτερη σε ουσίες , μετά από αναλύσεις που κάναμε. Φυσικά πρέπει να υπάρχει η ανάλογη λίπανση, το νερό και η ηλιοφάνεια  με  κλίση του εδάφους (προσανατολισμός Νότιος -Νοτιοανατολικός-Νοτιοδυτικός).












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου